sábado, 3 de diciembre de 2016

Todo Dulce de leche

  1. Dulce de leche (pronounced: [ˈdulθe ðe ˈletʃe] in Spain; pronounced: [ˈdulse ðe ˈletʃe] in Latin America; Portuguese: doce de leite [ˈdosi dʒi ˈlejtʃi] in Brazil or [ˈdosɨ dɨ ˈlejtɨ] in Portugal) is a confection prepared by slowly heating sweetened milk to create a substance that derives its taste from the Maillard reaction, changing flavour and colour.[1] Literally translated, it means "Jam [made] of milk" or "sweet [made] of milk."[2] Its origin is a highly debated topic and it is popular in most Ibero American countries, Argentina, Brazil, Bolivia, Colombia, Chile, Mexico, Paraguay, Peru, Uruguay and Venezuela.
  2. Producción en Argentina: El último año del que se encuentran datos de elaboración de dulce en Argentina es de 2010, siendo para esa fecha de 131 mil toneladas, apenas un 1,29% superior al año anterior, pero logrando una cifra nunca antes obtenida en el país.
  3. Información sacada de http://tododulcedeleche.com.ar/dulce-de-leche-en-cifras/